Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.11.2012

Vlad Filat a avut astăzi o convorbire telefonică cu Prim-ministrul Poloniei Donald Tusk

Vlad Filat a avut astăzi o convorbire telefonică cu Prim-ministrul Poloniei Donald Tusk

În cadrul convorbirii, cei doi Premieri au abordat subiecte ce ţin de cooperarea bilaterală dintre cele două ţări, dar şi de parcursul european al Republicii Moldova.

Vlad Filat a menţionat că Republica Moldova este în aşteptarea vizitei Preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, vizită care este una foarte importantă pentru ţara noastră.

„Această vizită reprezintă un semnal puternic de susţinere a Republicii Moldova şi ne va mobiliza să avansăm şi mai mult în realizarea obiectivului nostru prioritar de integrare europeană”, a declarat Vlad Filat.

Prim-ministrul Republicii Moldova a spus că anul 2013 este unul foarte important din punctul de vedere al integrării europene a ţării noastre. „În anul ce vine urmează să finalizăm negocierile pe marginea Acordului de Asociere, Acordului privind Zona de Comerţ Liber, Aprofundat şi Cuprinzător, Acordului privind liberalizarea regimului de vize. Aceasta va deschide noi perspective pentru Republica Moldova şi va apropia momentul realizării plenare a obiectivului de integrare europeană”, a declarat Vlad Filat.

Prim-ministrul Republicii Moldova a apreciat suportul constant acordat de Polonia ţării noastre în diverse domenii şi a spus că pentru Republica Moldova Polonia este un partener sincer şi de nădejde.

Vlad Filat a menţionat că, în prezent, au loc pregătirile pentru vizita în Republica Moldova a Preşedintelui Poloniei, Bronisław Komorowski. Premierul s-a arătat convins că această vizită va da un nou impuls dezvoltării relaţiilor moldo-poloneze.   

Donald Tusk a menţionat că, în ultimii ani, Republica Moldova a avansat considerabil în realizarea obiectivului de integrare europeană şi l-a felicitat pe Vlad Filat cu faptul că Consiliul UE a decis lansarea procesului de evaluare a implementării condiţiilor celei de-a II-a faze a Planului de acţiuni privind liberalizarea vizelor.

Premierul Poloniei s-a arătat convins că Republica Moldova va reuşi în realizarea obiectivelor propuse şi a dat asigurări că ţara sa va susţine şi în continuare Republica Moldova pe calea de dezvoltare aleasă, informează un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus