Trimite e-mail | Printeaza
Economie
31.10.2012

Cetăţenii Republicii Moldova care au introdus în ţară maşini cu numere străine vor fi obligaţi de mâine să plătească vinieta

 Cetăţenii Republicii Moldova care au introdus în ţară maşini cu numere străine vor fi obligaţi de mâine să plătească vinieta

Astăzi a fost publicat în Monitorul Oficial Legea privind taxele pentru folosirea drumurilor Republicii Moldova de către autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova (vinieta). Legea intră în vigoare la 1 noiembrie 2012 şi nu necesită alte hotărâri de Guvern pentru implimentare.

Conform prevederilor legale achitarea taxei vinieta se face în toate punctele, biorurile, posturile vamale interne şi la intrarea în ţară. Astfel, Serviciul Vamal va elibera un certificat standartizat ce confirmă achitarea vinietei şi termenul de valabilitate.

În acest context, la indicaţia Directorului General al Serviciului Vamal, Tudor Baliţchi, la 31 octombrie, programul orelor de muncă a posturilor vamale interne va fi prelungit până la orele 24:00, concomitent şi posturile vamale de control amplasate la frontiera Republicii Moldova vor răspunde solicitărilor până la ora indicată.

Aceste acţiuni adiţionale implementate de către Serviciul Vamal, vin să ofere posibilitatea tuturor conducătorilor automobilelor cu numere stăine să efectueze procedurile vamale prevăzute de legislaţie. Totodată, în vederea evitării unor fluxuri de persoana, Serviciul Vamal va suplini numărul colaboratorilor vamali.

Mărimea contravențiilor pentru conducerea vehiculului neînmatriculat în Republica Moldova, clasificat la poziția tarifară 8703, și a remorcii atașate la acesta, clasificată la poziția tarifară 8716, pe drumurile publice fără certificatul ce atestă achitarea vinietei:

- pentru o perioadă mai mică de 7 zile persoana fizică şi juridică va achita 100 u.c. / 2000 lei, iar pentru o perioadă mai mare de 7 zile suma amenzii va constitui 130 u.c. / 2600 lei.

Săvârşirea repetată, în cursul aceluiași an calendaristic, a contravenţiei de către o persoană sancţionată contravenţional pentru această contravenţie.

Persoana fizică pentru o perioadă mai mică de 7 zile - 130 u.c. / 2600 lei, iar pentru o perioadă mai mare de 7 zile suma amenzii constituie - 150 u.c. / 3000 lei

Persoana juridică pentru o perioadă mai mică de 7 zile suma amenzii constituie 200 u.c. / 4000 lei, iar pentru o perioadă mai mare de 7 zile va fi de 300 u.c. / 6000 lei

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus