Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.10.2012

Călătorie fără vize în Ecuador

Călătorie fără vize în Ecuador

Potrivit MAEIE, Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Ecuador au semnat marţi, 30 octombrie 2012, la Chişinău, Acordul privind călătoriile reciproce fără vize ale cetăţenilor.

Acordul prevede că, cetăţenii ambelor state au dreptul de a intra, tranzita, ieşi şi rămâne pe teritoriul statului celeilalte părţi contractante, fără viză, pentru o perioadă de până la 90 de zile în decurs de 6 luni de la data primei intrări.

Scopul Acordului este de a intensifica contactele interumane şi a dezvolta relaţiile economice, comerciale, turistice şi culturale între state.

Ecuadorul este prima ţară de pe continentul Latino – American care a semnat cu Republica Moldova un acord privind abolirea regimului de vize pentru toate categoriile de călători.

Acordul a fost semnat de viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, şi Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Ecuador în Republica Moldova, cu sediu la Moscova, Patricio Chávez Zavala.

Acordul va intra în vigoare după ce ambele state vor îndeplini procedurilor interne legale, necesare pentru intrarea acestuia în vigoare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus