Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.10.2012

O delegaţie a Parlamentului European, condusă de co-preşedintele Comitetului de cooperare UE-R.Moldova, Monica Macovei, se află la Chişinău pentru a evalua stadiul reformelor

 O delegaţie a Parlamentului European, condusă de co-preşedintele Comitetului de cooperare UE-R.Moldova, Monica Macovei, se află la Chişinău pentru a evalua stadiul reformelor

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, s-a întâlnit astăzi, 29 octombrie a.c., cu o delegație a Parlamentului European, condusă de co-președintele Comitetului de Cooperare Parlamentară Uniunea Europeană – Republica Moldova, Monica Macovei.

Președintele Timofti a mulțumit membrilor delegației Parlamentului European pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în parcursul său european și a reiterat disponibilitatea țării noastre de a pune în aplicare toate înțelegerile convenite anterior în cadrul negocierilor cu Uniunea Europeană.

Șeful statului a dat exemplul unui șir de modificări legislative operate de Parlament în ultima perioadă de timp și al unor instituții de drept reformate recent, conform angajamentelor pe care și le-a asumat Republica Moldova. Nicolae Timofti i-a asigurat pe parlamentarii europeni că autoritățile de la Chișinău sunt conștiente de eforturile pe care trebuie să le depună în continuare, pentru ca Republica Moldova să fie pregătită pentru a încheia un Acord de Asociere cu Uniunea Europeană.

La rândul său, co-președintele Comitetului de Cooperare Parlamentară Uniunea Europeană – Republica Moldova, Monica Macovei, a vorbit despre importanța aplicării, în perioada următoare, a normelor europene pe care le-a adoptat Republica Moldova. Monica Macovei a declarat că există premize pentru ca Republica Moldova să semneze peste un an un Acord de Asociere cu Uniunea Europeană, dar că în acest răstimp instituțiile reformate trebuie să înceapă a funcționa după noile reglementări.

În cadrul reuniunii au fost abordate și alte teme, printre care perspectiva de modificare a Constituției și cooperarea dintre cele două maluri ale Nistrului, informează Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus