Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
24.10.2012

Guvernul anunță o nouă etapă a programului de burse de masterat în SUA pentru tinerii functionari publici din Republica Moldova

Guvernul anunță o nouă etapă a programului de burse de masterat în SUA pentru tinerii functionari publici din Republica Moldova

Guvernul și Centrul de Informaţii Universitare invită tinerii din serviciul public să aplice pentru burse de masterat în Statele Unite ale Americii în cadrul “Opțiunii 1” a programului de instruire şi dezvoltare profesională pentru tineri profesionişti, sau la mijloc de carieră, din serviciul public.

Scopul Programului este de a facilita procesului de aprofundare a nivelului de cunoştinţe şi expertiză al funcţionarilor publici din cadrul administraţiei publice centrale şi locale, implicaţi în realizarea responsabilităţilor de elaborare/coordonare/implementare a politicilor publice, planificare strategică, management al autorităţilor.

În program pot participa tinerii profesionişti sau la mijloc de carieră din serviciul public, funcţionarii publici, persoane care activează în cabinetele demnitarilor, persoanele cu funcţie de demnitate publică şi persoanele care activează în cadrul administraţiei publice locale, care au o experienţă de muncă în serviciul public (autorităţi publice centrale sau locale) de cel puţin 18 luni pînă la solicitarea înscrierii în program.

Programul oferă burse de studii de masterat pentru anul academic 2013-2014. Bursele de studii vor fi integrale. Bursele vor acoperi taxa de studii şi taxele universitare obligatorii, costurile pentru cazare şi masă, asigurare medicală, viză, transport (un bilet tur-retur  rută internaţională şi transport local), fonduri pentru materiale didactice şi dezvoltare profesională.

Domeniile de studiu sunt următoarele: educaţie, politică socială, management/politică a mediului, management/politică agricolă, management/administraţie publică, politică publică, economie/economie de dezvoltare, sănătate publică.

Doritorii de a participa în acest program, înainte de a pregăti cererile de înscriere, trebuie să se familiarizeze cu modalităţile şi condiţiile de participare stipulate în ghidul de aplicare pentru opţiunea 1 pe site-ul www.burse.gov.md

“Programul de instruire şi dezvoltare profesională pentru funcţionarii publici din Republica Moldova” este implementat de către Centrul de Informaţii Universitare cu sprijinul financiar al Fondului de Urgenţă al Institutului pentru o Societate Deschisă, Fundaţiile pentru o Societate Deschisă şi susţinut de Guvernul Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (3)

 

Sus