Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.10.2012

Vlad Filat: Republica Moldova nu doreşte mila nimănui, vrem să fim parte a Uniunii Europene

Vlad Filat: Republica Moldova nu doreşte mila nimănui, vrem să fim parte a Uniunii Europene

Obiectivul final al Republicii Moldova este aderarea la Uniunea Europeană, a declarat, miercuri, la Bucureşti, premierul Vlad Filat, subliniind că ţara sa nu-şi doreşte mila sau compasiunea nimănui şi că împărtăşeşte valorile comunitare.

"Ţara mea traversează un proces de schimbare. Dorim să ne asigurăm că generaţia viitoare se va bucura de oportunităţi sporite, de libertate şi prosperitate. Obiectivul nostru constant este să reconstruim Moldova ca o democraţie modernă central-europeană, bazată pe o piaţă liberă şi pe democraţie. Construim Moldova pentru cetăţenii noştri", a spus Vlad Filat, la Congresul Partidului Popular European, care se desfăşoară la Bucureşti.

El şi-a exprimat dezideratul pentru o Europă mai puternică şi pentru accelerarea procesului de schimbare a R. Moldova.
"Avem nevoie de energie şi obiectivul nostru final este aderarea la UE. Nu ne dorim mila sau compasiunea nimănui, dorim să fim parte din UE, pentru că împărtăşim valorile acesteia şi credem că îndeplinim standardele necesare", a afirmat Vlad Filat.

În context, oficialul de la Chişinău a subliniat că, ajutat de cancelarul german Angela Merkel, face progrese pentru soluţionarea conflictului transnistrean.
"În Moldova se depun eforturi pentru îmbunătăţirea climatului de afaceri, înlăturarea corupţiei şi construirea unei ţări moderne, pentru viitor. În Moldova nu mai avem nevoie de promisiuni sau de scuze. Vrem să ne axăm pe rezultate şi salutăm abordarea PPE în ceea ce priveşte procesul de extindere, aşa cum apare în textul manifestului aprobat de către Congresul statutar", a punctat premierul Republicii Moldova.

El a arătat că ţara sa are experienţa dictaturii şi a susţinut că Republica Moldova a înregistrat progrese însemnate după schimbarea comuniştilor de la putere.
"Europa este condusă de partide care fac parte din familia PPE. Sprijinul lor pentru democraţie şi pentru drepturile omului este unul confirmat. Domnul Barroso, domnul Băsescu, domnul Tusk, doamna Merkel, eu însumi, suntem cu toţii aici pentru a vă depune mărturie că ştim ce înseamnă să trăieşti în perioade de dictatură. În Moldova aceste timpuri nu s-au încheiat o dată cu căderea Cortinei de Fier. A trebuit să aşteptăm mai mult decât alţii pentru a ieşi din această eră comunistă, însă de atunci am făcut mari progrese", a completat Vlad Filat.

"Lecţiile pe care le-am învăţat din acele timpuri spun că solidaritatea contează şi astăzi este important să ne sprijinim unii pe alţii şi să sprijinim viziunea noastră pentru o Europă mai puternică. În aceste timpuri dificile în termeni economici şi politici trebuie să avem încredere într-un viitor mai luminos", a concluzionat premierul Republicii Moldova.

Premierul Vlad Filat ar urma să aibă, la finalul primei zile a Congresului PPE, şi o întrevedere cu preşedintele Traian Băsescu, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus