Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.10.2012

Filat a discutat cu Ponta despre realizarea gazoductului Iaşi-Ungheni

Filat a discutat cu Ponta despre realizarea gazoductului Iaşi-Ungheni

Cei doi Premieri au făcut o trecere în revistă a relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări, menţionînd că în ultimii ani acestea au fost în continuă ascensiune. De asemenea, Vlad Filat şi Victor Ponta s-au referit şi la subiectele de pe agenda relaţiilor bilaterale din perioada imediat următoare.

În context, o atenţie deosebită a fost acordată proiectelor comune ce vizează colaborarea în domeniul energetic, cum ar fi: gazoductul Iaşi-Ungheni, liniile de tensiune înaltă Goteşti - Fălciu şi Bălţi - Suceava. Vlad Filat şi Victor Ponta au menţionat importanţa acestor proiecte pentru cele două ţări, dar şi necesitatea efectuării lucrărilor în termenii conveniţi anterior.

Cei doi Premieri au convenit că, în scurt timp, echipele comune de experţi din cele două ţări se vor întruni pentru a pune la punct planul de acţiuni pentru efectuarea lucrărilor la gazoductul Iaşi-Ungheni, care urmează să fie dat în exploatare pînă la finele anului viitor.

Un alt subiect de discuţie l-a constituit ajutorul acordat de România Republicii Moldova, ca urmare a unei scrisori a Premierului Vlad Filat, pentru depăşirea consecinţelor secetei din acest an. Prim-ministrul Republicii Moldova a menţionat că, dincolo de ajutorul material sub forma de 10 mii tone de grîu şi 50 mii euro, o importanţă aparte a avut-o însăşi atitudinea României faţă de această problemă stringentă pentru Republica Moldova, informează un comunicat al guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus