Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.10.2012

Comisarul european pentru energie va efectua o vizită în Republica Moldova în lunile ce urmează

Comisarul european pentru energie va efectua  o vizită în Republica Moldova în lunile ce urmează

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o convorbire telefonică cu Comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger. În cadrul convorbirii a fost făcută o trecere în revistă a aspectelor ce ţin de cooperarea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană în domeniul energetic, cei doi oficiali apreciind progresele înregistrate în acest sens.

Gunther Oettinger a reiterat disponibilitatea Uniunii Europene de a acorda şi în continuare suport Republicii Moldova în modernizarea ţării, inclusiv în implementarea proiectelor ce vizează fortificarea securităţii energetice.   

Vlad Filat a mulţumit Comisarului european pentru susţinerea constantă acordată de UE Republicii Moldova în fortificarea securităţii energetice, precizînd că acest suport este unul foarte important.       

Cei doi oficiali au făcut şi un schimb de opinii privind agenda ministerialei Comunităţii Energetice care va avea loc în această săptămînă în Muntenegru.

În cadrul convorbirii, s-a convenit că Gunther Oettinger va efectua  o vizită în Republica Moldova în lunile ce urmează, informează un comunicat al guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus