Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.10.2012

Marian Lupu a avut astăzi o întrevedere cu Jennifer Brush, șef al Misiunii OSCE în Republica Moldova

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a avut astăzi o întrevedere cu  Jennifer BRUSH, șef al Misiunii OSCE în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii au fost discutate subiecte ce țin de respectarea drepturilor omului, ale minorităților naționale, dar și procesul de descentralizare administrativă din Republica Moldova, în contextul soluționării politice a diferendului transnistrean. 

Şeful Misiunii OSCE, Jennifer BRUSH a menționat progresele înregistrate de Republica Moldova pe dimensiunea promovării reformelor și a specificat că OSCE va acorda și în continuare suportul necesar avansării țării noastre pe calea implementării reformelor și a integrării europene.

La același subiect, Președintele Parlamentului Marian Lupu a menționat că procesul de descentralizare este important nu doar sub aspectul integrării europene a țării noastre, iar stabilirea unui echilibru între autoritățile centrale și cele locale este și un element foarte important  în contextul soluționării politice a diferendului transnistrean. Astăzi deja vorbim despre un statut special al regiunii din stânga Nistrului, ceea ce este un element cheie al procesului de descentralizare, a specificat Marian Lupu. Șeful Legislativului a mai relevat că Strategia de descentralizare, adoptată în Parlament, rămâne în topul priorităților Legislativului, vom urmări și vom contribui la implementarea acestei Strategii. 

În același context, Marian Lupu a menționat existența unui proiect în pregătire, inclusiv cu suport internațional, pentru formarea condiţiilor necesare unui dialog la nivelul parlamentarilor de la Chişinău şi a reprezentaţilor aşa-numitului soviet suprem de la Tiraspol. Șeful Legislativului a opinat că, și pe această cale, se va veni cu un suport în favoarea avansării pe calea rezolvării problemei de reîntregire a ţării noastre, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus