Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.10.2012

Atelier internaţional la Chişinău privind dezvoltarea cooperării în domeniul neproliferării armelor de distrugere în masă

În perioada 9-10 octombrie curent, la Chişinău, va avea loc atelierul internaţional la tematica implementării Rezoluţiei 1540 a Consiliului de Securitate al ONU privind neproliferarea armelor de distrugere în masă. Evenimentul este organizat de Guvernul Republicii Moldova în cooperare cu NATO, pornind de la interesul ţării noastre de a dezvolta capacităţile naţionale în domeniul combaterii noilor ameninţări la adresa securităţii.

Potrivit MAEIE, la lucrările atelierului vor participa reprezentanţi ai statelor membre şi partenere NATO, ai Secretariatului Internaţional al Alianţei Nord-Atlantice, ai ONU, OSCE, precum şi reprezentanţii instituţiilor de resort din Republica Moldova. Participanţii la eveniment vor  discuta cele mai bune practici, experienţele naţionale ale diferitor state, abordările ONU, OSCE şi NATO în domeniul neproliferării armelor de distrugere în masă şi vor căuta să identifice soluţii comune la ameninţările comune la adresa securităţii în secolul 21.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus