Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.10.2012

Experţii de la Chişinău şi Tiraspol au examinat un şir de chestiuni ce ţin de asigurarea liberei circulaţii a persoanelor şi mărfurilor de pe ambele maluri ale Nistrului

În contextul promovării măsurilor de încredere între cele două maluri ale Nistrului, astăzi, 5 octombrie, la sediul Misiunii OSCE din or. Bender, au avut loc şedinţele   grupurilor de lucru sectoriale pentru transportul feroviar şi pentru transport auto şi infrastructura drumurilor.

În cadrul grupurilor de lucru pentru transportul feroviar au fost examinate subiecte privind eficientizarea orarelor de circulaţie, suplimentarea vagoanelor, reducerea duratei curselor trenurilor de pasageri, fiind totodată analizată şi posibilitatea redirecţionării trenului Chişinău–Rostov prin or. Tiraspol.

La şedinţa grupului de lucru pentru transport auto şi infrastructură au continuat discuţiile referitoare la organizarea transportului internaţional auto de pasageri şi mărfuri pentru transportatorii din regiunea transnistreană. În acest context, a fost pusă în discuţie problema înregistrării legale a transportului auto din regiune.

Identificarea unei soluţii în acest sens va permite elaborarea, inclusiv cu asistenţa experţilor Uniunii Europene (Misiunea EUBAM) şi OSCE, a unui registru comun de înregistrare a unităţilor de transport din regiunea transnistreană şi emiterea plăcilor de înmatriculare pentru acestea în conformitate cu reglementările internaţionale în domeniu, informează Biroul pentru reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus