Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.10.2012

Guvernul a desemnat instituțiile ce vor organiza exproprierea bunurilor imobile pentru reabilitarea drumului Sărăteni-Soroca

Guvernul a desemnat instituțiile ce vor organiza exproprierea bunurilor imobile pentru reabilitarea drumului Sărăteni-Soroca

Guvernul  Republicii Moldova a desemnat în cadrul ședinței din 3 octombrie curent instituțiile publice care vor organiza procesul de achiziționare și expropriere a bunurilor imobile, vizate de lucrările de reabilitare a drumului Sărăteni-Soroca, efectuate de Programul Compact al Guvernului SUA.

Conform Hotărîrii de Guvern aprobate, Agenția Relații Funciare și Cadastru va acționa în numele Statului în procesul achiziționării sau exproprierii pe cauze de utilitate publică a bunurilor imobile afectate.

Totodată, Fondul Provocările Mileniului Moldova va efectua din resursele Programului Compact plățile de despăgubire a prejudiciilor fiecărui deținător de bunuri afectate. Plățile urmează să fie calculate în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Valentina Badrajan, director executiv al FPM Moldova, a declarat în cadrul ședinței Guvernului că pentru reabilitarea drumului Sărăteni Soroca vor fi expropriate 68 de terenuri aflate în proprietatea persoanelor fizice și juridice. Totodată, pînă în prezent au fost deja încheiate acorduri cu proprietarii afectați de reconstrucția drumului Sărăteni-Soroca, a precizat directorul executiv al FPM Moldova.

Drumul național Sărăteni-Soroca cu o lungime de 93 de km facilitează accesul transportatorilor spre Ucraina, fiind unul din principalele artere rutiere ale Republicii Moldova. Programul Compact este finanțat de Guvernul SUA prin intermediul Corporației Provocările Mileniului și prevede reabilitarea și modernizarea traseului pînă la finele anului 2014.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus