Trimite e-mail | Printeaza
Economie
01.10.2012

Joi, 4 octombrie va avea loc deschiderea Incubatorului de Afaceri din Leova

Joi, 4 octombrie va avea loc deschiderea Incubatorului de Afaceri din Leova

Incubatorul de afaceri din Leova reprezintă o instituţie, care oferă antreprenorilor cu idei şi planuri de afaceri viabile şansa de a le realiza într-un mediu potrivit. Companiile rezidente vor beneficia de spaţii de producere sau oficii la preţ redus, consultanţă şi instruire antreprenorială, suport consultativ la achiziţionarea echipamentului, costuri de administrare reduse, alte facilităţi şi avantaje.

Incubatorul de Afaceri din Leova este al 2-lea incubator creat în baza Matricei de Politici pentru Programul de suport Sectorial ,,Stimularea Economică în Zonele Rurale”, finanţat de UE, în concordanţă cu priorităţile Guvernului RM de creare a infrastructurii de suport în afaceri adecvate necesităţilor mediului de afaceri, în deosebi din zonele rurale.

Potrivit Ministerului Economiei, incubatorul de Afaceri din Leova va găzdui 21 companii, inclusiv întreprinderi orientate spe producere, care vor crea, ca rezultat, cel puţin 60 locuri noi de muncă.

Incubatoarul este axat pe domeniul de producere si piaţa serviciilor. Cel puţin 40% din rezidenţi vor fi orientaţi spre producere, 50% vor lucra în piaţa serviciilor, restul vor  acorda servicii in cadrul incubatorului, cum ar fi contabilitate, în domeniul juridic, servicii de consultanţă în afaceri, etc.

În contextul celor menţionate, Guvernul Republicii Moldova recunoaşte şi apreciază importanţa sectorului IMM drept bază pentru dezvoltarea economiei naţionale. Experienţa Uniunii Europene ne demonstrează că sectorul IMM poate avea o contribuţie substanţială la realizarea PIB-ului, crearea de noi locuri de muncă, stimularea exporturilor.

Comisia Europeană oferă suport R. Moldova în dezvoltarea antreprenoriatului şi valorificarea pieţelor noi, UE oferă 1 milion 500 mii euro pentru deschiderea incubatoarelor.

 În 2011 Guvernul a alocat pentru deschiderea incubatoarelor de afaceri 10 mil. lei, iar în anul curent aceasta sumă constituie 15 mil. lei.

 

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus