Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.09.2012

Întrevedere Vlad Filat - Dmitrii Medvedev

Întrevedere Vlad Filat - Dmitrii Medvedev

Prim-ministrul Republicii Moldova Vlad Filat, care efectuează în perioada 27-28 septembrie curent o vizită de lucru la Yalta (Ucraina), cu ocazia participării la reuniunea ordinară a Consiliului Şefilor de Guverne din CSI, a avut o întrevedere cu Preşedintele Guvernului Federaţiei Ruse, Dmitrii Medvedev.

În debutul întrevederii, Dmitri Medvedev a spus că este bucuros să-l revadă din nou pe Vlad Filat, precizînd că încă e viu ecoul întrevederii pe care au avut-o  recent la Moscova.

„Este un semn bun, căci prietenii şi partenerii trebuie să se vadă pentru a discuta despre probleme şi reuşite”, a spus Premierul rus.

Dmitri Medvevev a propus ca discuţia să fie concentrată pe indicaţiile date anterior de el şi Vlad Filat colegilor de Guvern în ceea ce ţine de colaborarea în domeniul energetic, dar şi pe alte subiecte de interes comun.

Vlad Filat a spus că pentru Republica Moldova este important ca discuţiile purtate să conducă la identificarea soluţiilor pentru problemele care există, dar şi la stabilirea planurilor importante de viitor.    

“Sînt convins că vom reuși să soluționăm problemele existente și privesc cu încredere la perspectiva relaţiilor noastre”, a spus Vlad Filat.

În cadrul întrevederii, care a fost o continuitate logică a recentei întrevederi de la Moscova a celor doi şefi de executive, Vlad Filat şi Dmitrii Medvedev au pus în discuţie un şir de subiecte ce vizează stadiul actual şi perspectivele de dezvoltare ulterioară a relaţiilor bilaterale moldo-ruse. Inclusiv, au fost examinate problemele ce ţin de intensificarea cooperării comercial-economice şi negocierea unui Acord interguvernamental în sfera energetică şi livrarea gazelor naturale, precum şi aspectele privind accesul producţiei vinicole moldoveneşti pe piaţa rusă. Părţile au convenit că, în cel mai apropiat timp, va fi deschis al treilea terminal vamal de la Breansk. 

Ambii Prim-miniştri au remarcat rolul important în dezvoltarea cooperării comercial-economice a Comisiei interguvernamentale mixte moldo-ruse pentru colaborarea economică şi au exprimat convingerea că şedinţa a XIII-ea a Comisiei în cauză, precum şi Forumul oamenilor de afaceri moldo-ruşi, care vor avea loc la Chişinău, la 15-16 noiembrie 2012, vor crea un fundal favorabil pentru soluţionarea problemelor care mai persistă în domeniul economic.

De asemenea, părţile au efectuat un schimb de opinii în ceea ce ţine de cooperarea în domeniul umanitar, relatează Serviciul de presă al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus