Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.09.2012

Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, Ban Ki-moon

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut o întrevedere cu Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, Ban Ki-moon, la sediul ONU de la New York.

Șeful statului i-a mulțumit lui Ban Ki-moon pentru spirjinul pe care ONU îl acordă Republicii Moldova, inclusiv prin reprezentanțele sale specializate de la Chișinău, UNICEF, UNDP și UNPFA. Președintele Timofti l-a informat pe Secretarul General al ONU despre transformările instituționale care au loc în Republica Moldova și despre viziunea autorităților de la Chișinău cu privire la soluționarea conflictului transnistrean.

La rândul său, Ban Ki-moon i-a spus șefului statului că Republica Moldova va primi tot sprijinul ONU în problemele cu care se confruntă și a încurajat autoritățile de la Chișinău să continue cooperarea cu Uniunea Europeană. Oficialul ONU a subliniat importanța transformărilor democratice din Republica Moldova și lupta împotriva corupției. Secretarul General al ONU a declarat că ONU urmărește cu atenție mersul negocierilor în formatul 5+2 și speră ca părțile să ajungă la o soluție în ceea ce privește problema transnistreană.

În finalul întrevederii, președintele Timofti i-a făcut lui Ban Ki-moon invitația de a vizita Republica Moldova, informează Serviciul de presă al Președinției.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus