Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.09.2012

Moldova va primi de la Banca Mondială un credit de 30 mil. de dolari pentru "Programul de creștere a competitivității în Republica Moldova"

 Moldova va primi de la Banca Mondială un credit de 30 mil. de dolari pentru

Guvernul a aprobat decizia privind inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Banca Mondială pentru "Programul de creștere a competitivității în Republica Moldova" și a desemnat un grup de negociatori în acest sens. Pentru realizarea acestui program, Republica Moldova a promovat un șir de legi drept angajamente pentru atragerea unui suport bugetar în sumă de 30 mil. de dolari de la Banca Mondială, sub formă de suport bugetar bazat pe anumite acţiuni, agreate între părţi.

Ministrul Finanțelor, Veaceslav Negruță, a declarat că negocierile vor avea loc în următoarele două săptămâni. Veaceslav Negruță a spus că anterior partea moldovenească a elaborat și a adoptat un șir de legi noi privind gajul, capitalul, insolvabilitatea, societățile pe acțiuni, iar pentru intrarea lor în vigoare legile urmează să fie semnate de Președinte și să fie publicate în Monitorul Oficial.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus