Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
05.09.2012

Doi poliţişti din sect. Ciocana învinuiţi de corupere pasivă

Doi inspectori ai Poliţiei criminale a Comisariatului de Poliţie Ciocana sunt învinuiţi de Procuratura Anticorupţie de sâvârşirea coruperii pasive.

Potrivit rechizitoriului, în august 2010, inspectorii Poliţiei criminale sub pretextul căutării unui telefon mobil sustras, au obţinut autorizarea percheziţiei la domiciliul unui tânăr din mun.Chişinău.

În cadrul iniţierii percheziţiei, colaboratorii de poliţie i-au comunicat tânărului că deţin informaţii operative precum că acesta se ocupă cu traficul de substanţe narcotice şi pentru a nu efectua propriu-zis percheziţia, pentru a nu informa părinţii şi persoanele de la locul de muncă despre acţiunile ilegale ale tânărului, au pretins de la victimă suma de 10 mii lei.

Aflându-se sub presiunea poliţiştilor tânărul a transmis inspectorilor suma solicitată.

Ambii colaboratori de poliţie au vârsta de 26 ani şi au un stagiu de muncă de peste 5 ani.

Ulterior, în mai 2011, unul dintre cei doi poliţişti, fiind antrenat în grupul de lucru pe cazul unui furt, aflându-se în biroul său de serviciu şi ameninţând-o pe tânără, bănuită de săvârşirea furtului unui telefon mobil, că o va priva de libertate, a extorcat de la aceasta 800 euro.

În aceeaşi zi poliţistul a primit de la tânăra 200 de euro şi 250 de dolari, însă nu a sistat acţiunile sale ilegale şi a continuat extorcarea sumei rămase de bani pentru a nu trage victima la răspundere penală.

Actualmente, procurorii au înaintat un demers către Ministerul Afacerilor Interne în vederea suspendării din funcţie a celor doi colaboratori de poliţie.

Cauza penală în privinţa inspectorilor a fost recent trimisă în instanţa de judecată pentru examinare în fond, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus