Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
03.09.2012

12 aparate de noroc depistate de colaboratorii vamali

Colaboratorii postului vamal intern de control Criuleni-18 au reţinut în vederea confiscării 12 aparate de joc de noroc fără acte de provenienţă, informează Serviciul Vamal.

În cadrul controlului vamal efectuat asupra unui mijloc de transport de model „Mercedes Sprinter", condus de un cetăţean al Republicii Moldova, în vîrstă de 37 de ani, de către colaboratorii vamali au fost depistate 12 aparate de joc dezasamblate care erau camuflate în compartimentul marfar al automobilului.

Este de menţionat faptul că în Declaraţia vamală, cetăţeanul a indicat că transportă carcase pentru aparate de joc, însă la cererea organului vamal de a prezenta acte aferente, s-a constatat că cetăţeanul nu avea asupra sa nici un act de provenienţă a lotului de marfă.

Potrivit informaţiei preliminare, aparatele de joc au fost transportate din regiunea transnistreană pentru un   Cazino din mun. Chişinău.

Totodată, pentru a se eschiva de la răspundere în conformitatea cu legislaţia, contravenientul a încercat să  dea mită colaboratorilor vamali, tentativă soldată cu eşec.

Cazul dat este cercetat sub aspect penal  în conformitate cu art.249 - „Eschivarea de la achitarea plăţilor vamale", Cod Penal al Republicii Moldova.

În acest sens, reiterăm că prevenirea actelor de corupţie şi implementarea celor mai eficiente mecanisme de control vamal nu doar la punctele de trecere a frontierei Republicii Moldova, ci şi pe segmentul transnistrean, rămîn a fi unele dintre obiectivele primordiale ale Serviciului vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus