Trimite e-mail | Printeaza
Economie
13.08.2012

Serviciul Vamal acordă prioritate la trecerea frontierei agenţilor economici de încredere

Serviciul Vamal acordă prioritate la trecerea frontierei agenţilor economici de încredere

Serviciul Vamal a lnasat vineri, 10 august, un nou proiect-pilot la postul vamal Sculeni-Sculeni, pentru a fluidizarea traficul de mărfuri peste frontieră.

Simplificările care vor fi acordate agenţilor credibili vizează în special posibilitatea traversării frontierei vamale în regim prioritar şi reducerea numărului de controale fizice şi documentare în raport cu ceilalţi agenţi economici (coridorul verde de vămuire).

Prima companie care va beneficia de această facilitare este rezidentul Zonei economice libere Bălţi, uzina de producere a pieselor de schimb şi a echipamentului electric pentru automobile „Draexlmaier Automotive" .

Prin lansarea proiectului -pilot se urmăreşte reducerea costului şi timpului aferent tranzacţiilor de import/export, şi implementarea instrumentelor moderne de administrare a riscurilor în vamă.

De menţionat că procedurile simplificate de vămuire sunt implementate de Serviciul Vamal din anul 2010, însă pentru a extinde aria de aplicabilitate a facilităţilor vamale, anul curent au fost elaborate noi reguli şi proceduri, care vor permite agenţilor economici de încredere să beneficieze la maximum de facilităţile şi de niveluri reduse de controale vamale.

Condiţiile şi angajamentele care trebuie să-şi asume agenţii economici pentru a beneficia de facilităţile vamale constau în respectarea strictă a legislaţiei vamale, achitarea benevolă şi integrală a taxelor şi impozitelor vamale şi respectarea cerinţelor de securitate a traficului internaţional de mărfuri. Toate aceste vor asigura fluidizarea traficului internaţional de mărfuri, contribuind astfel la dezvoltarea economică şi atragerea investiţiilor străine. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus