Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
31.07.2012

Cauza penală de învinuire a factorilor de decizie a Consiliului Raional Basarabeasca a ajuns în judecată

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală pornită în privinţa a patru factori de decizie a Consiliului Raional Basarabeasca, învinuiţi de trafic de influenţă şi coruperea pasivă.

Potrivit rechizitoriului, factorii de decizie sunt învinuiţi că în perioada decembrie 2011 – iulie 2012, au estorcat şi au primit de la directorul unui agent economic 30 mii lei pentru semnarea proceselor-verbale de recepţie a lucrărilor de construcţie la centrul comunitar efectuate de către agentul economic.

Banii estorcaţi au fost primiţi în rate cîte 10 mii lei în faţa edificiului Consiliului raional Basarabeasca, ulterior în holul consiliului şi împărţiţi între învinuiţi.

În cadrul urmăririi penale în privinţa a doi dintre învinuiţi a fost aplicată măsura preventivă  arestul, în privinţa unuia - arestul la domiciliu, iar în privinţa unui învinuit - liberare provizorie sub control judiciar.

Cauza penală a fost transmisă pentru examinare în fond la Judecătoria Buiucani mun. Chişinău, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus