Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
24.07.2012

Doi tineri bănuiţi de CCCEC de fabricare şi punere în circulaţie a banilor falşi riscă de la 5 la 10 ani privaţiune de libertate

Doi tineri din Cahul, unul dintre care este minor, sunt bănuiţi de Centrul anticorupţie de fabricare şi punere în circulaţie a banilor falşi.

În fapt, tinerii puneau în circulaţie bancnote cu nominalul de 20 lei BNM prin intermediul terminalelor de colectare a plăţilor pentru diverse servicii.

În cadrul desfăşurării unui complex de măsuri operative de investigaţie şi de urmărire penală s-a stabilit că aceştia caută diverse modalităţi de punere în circulaţie a bancnotelor false cu nominalul de 20, 50, 100 şi 200 lei. Ulterior, de către angajaţii Direcţia Generală Teritorială “Sud” a CCCEC au fost efectuate două livrări de control, în rezultatul cărora s-au procurat 11 200 lei falşi contra 4 000 lei veritabili şi 2 500 lei falşi contra sumei de 1 000 lei veritabili.

De menţionat, că după efectuarea percheziţiei la domiciliul unuia dintre bănuiţi a fost depistat utilaj prin intermediul căruia se falsificau banii.

Actualmente unul dintre bănuiţi a primit arest pentru 30 zile şi este deţinut în Izolatorul de detenţie provizorie al Comisariatului de poliţie Cahul.

Pe numele acestora este pornită o cauză penală  pentru „fabricarea sau punerea în circulaţie a semnelor băneşti false sau a titlurilor de valoare false”, dacă vor fi găsiţi vinovaţi ei riscă de la 5 la 10 ani privaţiune de libertate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus