Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
23.07.2012

Două autobuze procurate din Norvegia, la mâna a doua, sunt testate în prezent pe rutele municipale

Două autobuze procurate din Norvegia, la mâna a doua, sunt testate în prezent pe rutele municipale

Două autobuze procurate din Norvegia sunt testate în prezent pe rutele municipale, pentru a înlocui unităţile vechi ale Parcului Urban de Autobuze. Autobuzele de marca „Volvo" second-hand au o capacitate de circa 100 locuri, podea joasă şi merg pe bază de gaz lichefiat.

Maşinile au câte 10 ani, însă au o condiţie tehnică bună. Avantajele autobuzelor testate se caracterizează prin consum raţional de combustibil, acesta fiind cu 20-30 la sută mai ieftin faţă de unităţile care circulă pe bază de motorină.

,,Prin această testare, autorităţile municipale vor să arate tendinţa de dezvoltare a transportului public şi anume de înocuirie treptată a unităţilor de transport de capacitate mică cu cele de capacitate mare, inclusiv pe rutele gestionate de transportatori privaţi”, se precizează într-un comunicat al Primăriei.
 
Autobuzele achiziţionate din Norvegia costă circa 14 mii Euro. Acestea sunt testate pe rutele „Chişinău - Bubuieci", „Chişinău - Coloniţa", dar şi pe alte trasee municipale.
 
Parcul Urban de Autobuze are în prezent 138 de unităţi, însă sunt necesare 350 autobuze, anunță un comunicat al Primăriei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus