Trimite e-mail | Printeaza
Externe
11.07.2012

Viviane Reding: România riscă să-şi pericliteze şansele de aderare la spaţiul Schengen

Viviane Reding: România riscă să-şi pericliteze şansele de aderare la spaţiul Schengen

Comisarul european pentru justiţie, cetăţenie şi drepturi fundamentale, Viviane Reding, a declarat marţi pentru Financial Times că fără o revenire rapidă asupra deciziilor adoptate de premierul român Victor Ponta - printre care revocarea ordonanţei de urgenţă care a redus competenţele Curţii Constituţionale şi reinstalarea în funcţie a avocatului poporului - şansele ca România să adere la Schengen vor fi periclitate.

"Dacă nu vor exista asigurări foarte credibile şi acţiuni concrete ale guvernului român cu privire la restabilirea statului de drept în România, ţara poate pierde ani întregi în procesul de integrare deplină în UE", a afirmat Reading.

România şi Bulgaria se află încă sub monitorizarea UE pentru a asigura că cele două ţări îşi aduc sistemele judiciare spre normele europene şi îşi intensifică eforturile împotriva corupţiei şi crimei organizate, scrie Agerpres.

Reding a spus că o astfel de monitorizare ar putea fi prelungită în cazul în care România nu va renunţa la acţiunile sale, un stigmat politic semnificativ, a comentat FT.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus