Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.06.2012

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Berl Lazar, principalul rabin al Rusiei

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Berl Lazar, principalul rabin al Rusiei

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Berl Lazar, principalul rabin al Rusiei, aflat în vizită în ţara noastră la invitaţia Premierului RM.

Discuţia s-a axat pe subiecte ce vizează relaţiile interumane şi interconfesionale în Republica Moldova şi perspectivele de dezvoltare a acestora, inclusiv la nivel internaţional, informează un comunicat al Guvernului.

Berl Lazar a spus că este impresionat de felul cum este primit în ţara noastră, menţionînd că oamenii sînt principala bogăţie a Republicii Moldova.  Principalul rabin al Rusiei şi-a exprimat convingerea că reprezentanţii etniei evreieşti au un potenţial mare de dezvoltare în ţara noastră.

Premierul a subliniat că unul din obiectivele Guvernul Republicii Moldova este consolidarea societăţii şi promovarea respectului reciproc şi toleranţei interumane, indiferent de naţionalitate sau apartenenţă religioasă.

„Despre aceasta am vorbit şi cu originarii din Republica Moldova aflaţi acum în Statul Israel, în cadrul vizitei mele în această ţară. I-am îndemnat să revină în Republica Moldova şi să contribuie la prosperarea ei”, a spus Prim-ministrul.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus