Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.06.2012

Reuniunea a 26-a a Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre ale OCEMN

Potrivit MAEIE, capitala Republicii Serbia, Belgrad, găzduieşte astăzi reuniunea a 26-a a Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe (CMAE) ai statelor membre ale Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră (OCEMN). Delegaţia Republicii Moldova este condusă de către domnul Andrei Popov, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Reuniunea a apreciat succesele obţinute pe perioada preşedinţiei sîrbe la OCEMN pe parcursul a 6 luni, în particular promovarea proiectelor de intres comun in domeniul transportului şi protecţiei mediului. De asemenea, statele membre au aprobat Agenda Economica a OCEMN, document strategic, care stabileste princiipiile, domeniile şi mecanismele de realizare a uniu şir de obiective îndreptate spre intensificarea cooperării economice in bazinul Mării Negre.
 
Participanţii la reuniune au abordat subiectul Summit-ului jubiliar al Organizaţiei, preconizat pe data de 26 iunie curent, la Istanbul, consolidînd poziţiile pe marginea textului declaraţiei comune a Şefilor de Stat şi Guvern ai OCEMN.

În cadrul reuniunii a fost aleasă candidatura dlui Victor Ţvircun propusă de Republica Moldova pentru poziţia de Secretar General al Secretariatului Internaţional Permanent al Organizaţiei. RM a obţinut pentru prima dată o funcţie de conducere în cadrul unei importante organizaţii regionale, ceea ce constituie o reflecţie a imaginii pozitive ţării noastre pe plan regional şi reconfirmă importanţa acordată valorificării plenare a proceselor de cooperare regională, în mod special în vederea realizării obiectivului integrării europene.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus