Trimite e-mail | Printeaza
Economie
31.05.2012

Aplicaţiile pentru Premiul Zayed Future Energy, în mărime de până la 1,5 mln dolari, pot fi depuse până la 16 iulie 2012

Potrivit Ministerului Economiei, persoanele interesate pot aplica pentru Premiul Zayed Future Energy în memoria Sheikh-ului Zaed Bin Sultan al Nahyan, fondator şi preşedinte al Emiratelor Arabe Unite până pe data de 16 iulie 2012. Fondul de premii al concursului este de patru milioane de dolari, iar premiile au o valoare cuprinsă între 100 mii şi 1,5 milioane de dolari şi sunt acordate pentru soluţii  inovative şi vizionare în domeniul energiei.

Candidaţii pot aplica la categoriile corporaţii mari, IMM, organizaţii non-guvernamentale, şcoli globale sau pot nominaliza un candidat pentru realizări deosebite pe parcursul întregii vieţi pe site-ul concursului http://zayedfutureenergyprize.com/en/. Premii de câte 100 de mii de dolari vor primi cinci şcoli, care vor expedia un business plan privind utilizarea premiilor în vederea sporirii gradului de conştientizare a importanţei conservării mediului. Corporaţiile mari nu vor primi premii băneşti, premiul pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi pentru ONG-uri are o valoare de 1,5 mln dolari, iar premiul pentru realizări este de jumătate de milion de dolari.

Concursul va fi jurizat din specialişti internaţionali şi personalităţi cu renume în domeniul conservării energiei, printre care şefi de stat, miniştri ai energeticii, cercetători ştiinţifici şi activişti în domeniul protecţiei mediului. Printre aceştia sunt Ólafur Ragnar Grímsson, preşedintele Islandei, Adnan Z. Amin, primul director general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Regenerabilă, actorul Leonardo DiCaprio, etc.

Ceremonia de premiere va avea loc la 15 ianuarie 2013.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus