Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.04.2012

Mihai Godea: Vizita lui Serdiukov la Tiraspol este o sfidare şi un gest absolut neprietenesc faţă de Republica Moldova

Mihai Godea: Vizita lui Serdiukov la Tiraspol este o sfidare şi un gest absolut neprietenesc faţă de Republica Moldova

Mihai Godea, preşedintele Partidului Acţiunea Democratică, i-a solicitat ministrului de Externe, Iurie Leancă, să-l convoace de urgenţă pe Ambasadorul Federaţiei Ruse pentru a-i cere explicaţii pe marginea vizitei neanunţate a ministrului rus al apărării, Anatoli Serdiukov, în regiunea transnistreană.

“Este un caz grav din punctul meu de vedere. Noi avem armata rusă de ocupaţie staţionată pe teritoiul Republicii Moldova, comandantul acestei armate vine în ţara noastră şi nici nu notifică autorităţile statului. Este un caz ieşit din comun din punctul meu de vedere. Şi Republica Moldova trebuie să reacţioneze cu promptitudine, dacă se consideră că există putere de stat în ţara asta”, a declarat Mihai Godea, preşedintele PAD, în cadrul unui briefing organizat astăzi, 13 aprilie 2012.

Potrivit lui Mihai Godea, este grav faptul că autorităţile Republicii Moldova află din presă despre vizita Ministrul Apărării al Federaţiei Ruse în regiunea transnistreană, informează, Serviciul de presă al PAD.

„Este o sfidare, este un gest absolut neprietenesc faţă de Republica Moldova şi nicidecum nu se înscrie în cadrul Parteneriatului Strategic anunţat de actuala guvernare în raport cu Federaţia Rusă.”, a concluzionat Mihai Godea

cuvinte-cheie:

Comentarii (6)

 

Sus