Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.04.2012

Organizaţia de Promovare a Exportului din Moldova a semnat un acord de parteneriat cu Asociaţia Naţională a Apicultorilor din Moldova

Organizaţia de Promovare a Exportului din Moldova a semnat un acord de parteneriat cu Asociaţia Naţională a Apicultorilor din Moldova

Organizaţia de Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) şi Asociaţia Naţională a Apicultorilor din Moldova (ANARM) au semnat un acord de colaborare în vederea promovării produselor apicole peste hotare, atragerii investiţiilor întru dezvoltarea sectorului dat, precumşi identificarea partenerilor externi pentru realizarea producţiei pe pieţeleexterne.

Acordul prevede colaborare în direcţia promovării oportunităţilor investiţionale a sectorului apicol din Republica Moldova, atragerea investiţiilor şi agenţilor economici externi interesaţi de domeniul apiculturii.

În acest sens, ANARM va fi informată despre ofertele potenţialilor investitori şi investiţii în acest domeniu pe plan mondial, vor fi stabilite legături directe între mediul de afaceri autohton şi cel din străinătate.

ANARM, cu suportul MIEPO, va beneficia de participarea la activităţi specifice de promovare a exportului şi atragere a investiţiilor, tîrguri expoziţionale locale şi internaţionale, seminare, ateliere de lucru şi conferinţe, evenimente specificeşi iniţiative de încurajare şi dezvoltare a mediului investiţional şi de exportdin Moldova.

De asemenea, MIEPO va oferi asistenţă investitorilor străini în scopul implementării proiectelor investiţionale în domeniul apiculturii, inclusiv asistenţă juridică şi suportpost-investiţional.

ANARM este o asociaţie obştească, constituită la iniţiativa persoanelor juridice ceactivează în domeniul apiculturii, asociate în vederea realizării în comun a Programului Naţional de Dezvoltare a Apiculturii în Republica Moldova.

Apicultura este practicată în Republica Moldova de circa 4500 de apicultori de diferite profesii şi categorii profesionale. Anual se produce în jur de 2,5 mii tone de miere şi importante cantităţi de alte produse apicole, informează Serviciul de Presă MIEPO.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus