Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.03.2012

Valeriu Lazăr: Se negociază în continuare cu trei furnizori de energie electrică din Ucraina, Rusia şi România

Valeriu Lazăr: Se negociază în continuare cu trei furnizori de energie electrică din Ucraina, Rusia şi România

Prim-ministrul Vlad Filat a prezidat astăzi şedinţa Comisiei guvernamentale pentru redresarea situaţiei în complexul energetic. În cadrul şedinţei a fost făcut un schimb de opinii referitor la situaţia din domeniul energetic şi acţiunile ce urmează a fi întreprinse în perioada imediat următoare.

Vicepremierul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei, a spus că se negociază în continuare cu trei furnizori de energie electrică din Ucraina, Rusia şi România.

Premierul a solicitat instituţiilor responsabile să negocieze contractele ce urmează a fi semnate, astfel încît să asigure cetăţenii Republicii Moldova cu energie electrică la un preţ cel puţin egal celui existent pînă în prezent.

“Majorarea de preţ pe care au solicitat-o furnizorii de 20% este inacceptabilă şi reprezentanţii instituţiilor responsabile de negocieri au înţeles acest lucru”, a spus Vlad Filat.

Premierul a precizat că energia electrică va fi furnizată în continuare la parametrii necesari şi cetăţenii moldoveni nu vor avea de suferit, anunţă Serviciul de presă al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus