Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.03.2012

IFC, membra a Grupului Băncii Mondiale oferă un împrumut de 10 milioane dolari pentru producătorul de sticlă Glass Container Prim din Moldova

IFC, membra a Grupului Băncii Mondiale oferă un împrumut de 10 milioane dolari pentru producătorul de sticlă Glass Container Prim din Moldova

IFC, membra a Grupului Băncii Mondiale oferă un împrumut de 10 milioane dolari și mobilizează un împrumut paralel de 3 milioane dolari din partea Black Sea Trade and Development Bank pentru producătorul de sticlă Glass Container Prim din Moldova, pentru a ajuta compania să-și extindă operaţiunile şi pentru a susţine redresarea economică a ţării.

GC Prim este un producător de butelii din sticlă flint și din 2010 este unul dintre cei mai importanți angajatori din sectorul privat din Moldova. Compania produce anual peste 130 milioane de sticle.

Această investiție vine în continuarea unei conversii combinate a datoriilor în acțiuni (debt-to-equity swap) de 16.3 milioane dolari a celor doi cei mai importanți acționari ai companiei: Western NIS Enterprise Fund și Moldova Agroindbank. Tranzacția va ajuta GC Prim – un furnizor-cheie pentru sectorul produselor alimentare și băuturilor din Moldova, care reprezintă 20.5% din exporturile Moldovei – să-și restructureze bilanțul și să-și dezvolte afacerea.

Oleg Baban, Director General al GC Prim, a spus: “În acest mediu dificil am luat numeroase măsuri strategice pentru a ne asigura în continuare poziția de lider. Aceste măsuri și-au arătat roadele, iar prin atragerea acestei finanțări din partea unor instituții financiare internaționale credibile suntem acum în poziția de a ne extinde.”

Tomasz Telma, Director al IFC pentru Europa și Asia Centrală a declarat: “Restructurarea obligațiilor financiare ale GC Prim a fost vitală pentru a așeza afacerea companiei pe o bază financiară solidă. Prin colaborarea cu partenerii noștri ne propunem să creștem competitivitatea companiei astfel încât să rămână un important angajator si exportator.”

Natalie Jaresko, Președinte și Director General Executiv al WNISEF a spus: “Suportul acordat companiilor din portofoliul nostru pentru restructurare și obținere de capital suplimentar este doar unul dintre multele moduri prin care adăugăm valoare în calitate de acționar. Remarcabila echipă de management a GC Prim ne dă încredere în strategia noastră de afaceri și în capacitatea noastră de a extinde în continuare exporturile Moldovei în regiune.”

Natalia Vrabie, Președinte Comitetului de Conducere al Moldova Agroindbank, a declarat: “Fabrica de sticlă GC Prim este unul dintre cele mai mari proiecte finanțate de Moldova Agroindbank. Succesul acestui proiect este foarte important penru economia Moldovei, iar cooperarea cu instituții financiare de marcă va contribui la dezvoltarea și creșterea afacerilor GC Prim. Succesul parteneriatului va ajuta de asemenea potențialii investitori în deciziile lor de a investi în sectorul productiv, precum și în alte sectoare ale economiei Moldovei.”

ÎM Glass Container Prim S.A. este o entitate economică din Republica Moldova care începînd cu anul 2010 produce containere de sticlă de calitate superioară. Compania dispune de un cuptor de topire a masei de sticlă înzestrat cu mașini de formatare de ultima generație care permit fabricarea a peste 130 milioane containere de sticlă de cea mai înaltă calitate. Acționarii majoritari sunt fondul American de investiții Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) și Moldova Agroindbank.

cuvinte-cheie: IFC

Comentarii (0)

 

Related news

Sus