Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
27.03.2012

Întrevederea primarului Dorin Chirtoacă cu primarul de Alba Iulia, Mircea Hava

Întrevederea primarului Dorin Chirtoacă cu primarul de Alba Iulia, Mircea Hava

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a primit astăzi vizita unei  delegaţii a municipiului Alba Iulia, în frunte cu primarul Mircea Hava. Din componenţa delegaţiei mai face parte şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ioan Dumitrel.

Discuţiile din cadrul întâlnirii au vizat aprofundarea relaţiilor dintre cele două oraşe înfrăţite şi realizarea unor proiecte comune. Dorin Chirtoacă a salutat prezenţa în capitala Republicii Moldova a unei delegaţii atât de reprezentantive a municipiului Alba Iulia. „Relaţiile dintre Chişinău şi Alba Iulia au început acum mai bine de 20 de ani şi au fost într-o continuă dezvoltare. În rezultat, anul trecut între cele două oraşe a fost semnat Acordul de înfrăţire. Experienţa autorităţilor locale din Alba Iulia, pe diferite domenii, este foarte importantă pentru Chişinău, în special în ce priveşte restabilirea imobilelor ce constituie monumente de arhitectură”, a spus primarul de Chişinău.

În altă ordine de idei, Dorin Chirtoacă şi-a exprimat mulţumirea faţă de intenţia unui grup de oameni de afaceri din Alba Iulia de a dona oraşului Chişinău documentaţia tehnică, adică proiectul de execuţie, pentru restaurarea edificiului Liceului român-francez „Gheorghe Asachi” din capitala Republicii Moldova. Valoarea documentaţiei tehnice reprezintă 10 la sută din valoarea totală a proiectului.  

Primarul municipiului Alba Iulia la fel s-a referit la relaţiile dintre cele două oraşe. „De fiecare dată când venim la Chişinău şi mergem pe bd. Alba Iulia, trăim aceleaşi sentimente de parcă am fi acasă. Legătură noastră e una de suflet. Tocmai de asta vom continua să susţinem proiectele începute la Chişinău. În acelaşi timp, după semnarea Acordului de înfrăţire, relaţia dintre oraşele Chişinău şi Alba Iulia au trecut la o nouă etapă de dezvoltare. Suntem deschişi să împărtăşim toată experienţa noastră Chişinăului, inclusiv pe absorbţia de fonduri europene”, a subliniat Mircea Hava.

Potrivit Serviciului de presă al Primăriei, la 1 decembrie 2011, de Ziua Naţională a României, primarii de Chişinău şi Alba Iulia, Dorin Chirtoacă şi Mircea Hava, au semnat Acordul de înfrăţire între cele două oraşe. Evenimentul a avut loc la Alba Iulia, în Sala Unirii. În perioada 26 – 28 martie curent, o delegaţie din Alba Iulia vizitează Chişinăul, pentru a participa la acţiunile consacrate sărbătoririi a 94 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Administraţia municipiului Alba Iulia a donat Chişinăului busturile poeţilor Adrian Păunescu şi Grigore Vieru,  instalate pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus