Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.03.2012

Trei casieriţe ale unei bănci au încasat ani grei de închisoare

Trei casieriţe ale unei bănci au încasat ani grei de închisoare

Servciul Nord al Procuraturii Anticorupţie anunţă despre condamnarea a 3 angajate ale filialei unei Bănci Comerciale din or. Şoldăneşti pentru delapidarea averii străine şi falsificarea documentelor oficiale false.

Probatoriul administrat de procurori a relevat faptul că, în intervalul anilor 2007 - 2010 angajatele (controlori – casieri) au însuşit din conturile de depozit ale clienţilor peste un milion de lei moldoveneşti, 17 mii dolari SUA şi mai bine de 34 mii euro prin introducerea datelor denaturate în evidenţa contabilă a instituţiei.

Potrivit procurorilor, inculpatele cu vîrstele cuprinse între 25 - 29 ani, au fost eliberate din funcţie imediat după declanşarea cauzei penale.

Recent, instanţa de judecată a condamnat-o pe una dintre foste casieriţe la 12 ani de închisoare, iar celelalte două au încasat cîte 9 ani de puşcărie.

Procurorii menţionează că două dintre inculpate au fost luate sub strajă din sala de judecată, iar cea de-a treia nu s-a prezentat în instanţă, încălcînd şi condiţiile măsurii preventive - obligaţiunea de nepărăsire a localităţii. Din aceste considerente, în privinţa acesteia a fost intentat un dosar de căutare, informeaza Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus