Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.03.2012

Organizaţia Naţiunilor Unite intenţionează să dubleze în următorii 5 ani suportul financiar acordat R. Moldova, până la 200 milioane de dolari SUA

Declaraţia a fost facută,  marți, 13 martie, de coordonatorul rezident al ONU la Chişinău, Kaarina Immonen, la o conferință de presă dedicată aniversării a 20-a de la aderarea R.Moldova la ONU, susținută în comun cu ministrul de Externe, Iurie Leancă.

Kaarina Immonen a precizat că aceste fonduri vor fi oferite pentru dezvoltarea domeniilor ce ţin de bioenergie, mediul ambiant, educaţie, drepturile omului, guvernare democratică, etc. „Vom conlucra cu partenerii naţionali pentru a asigura populaţia de aici cu o viaţă mai bună şi pentru a ajuta Republica Moldova să-şi atingă scopurile sale în procesul de dezvoltare, inclusiv în aspiraţiile sale de integrare europeană, ONU având un rol important în acest sens”, a mai spus Coordonatorul Rezident al ONU la Chişinău.

Viceprim-ministrul Iurie Leancă a exprimat recunoştinţă Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru asistenţa acordată pe parcursul acestei perioade în diverse domenii prioritare pentru ţara noastră şi a menţionat că fructuoasa cooperare RM-ONU se bazează atât pe multiplele vizite oficiale efectuate pe parcursul celor două decenii, cât şi pe contribuţia RM la eforturile/operaţiunile ONU de menţinere a păcii (în Cote d’Ivoire, Liberia, Sudan, Sudanul de Sud şi Georgia), exercitarea cu succes a mandatului de membru al Consiliului Economic şi Social al ONU şi al Consiliului ONU pentru Drepturile Omului (candidatura RM a fost aleasă cu 175 de voturi pentru anii 2010-2013), aderarea la peste 280 de acorduri internaţionale şi convenţii ONU, şi asocierea Republicii Moldova la peste 1000 de discursuri, poziţii şi explicaţii de vot comune ale UE.

Cu această ocazie, cei doi oficiali au prezentat publicaţia jubiliară bilingvă „Republica Moldova: două decenii în marea familie a Naţiunilor Unite”, editată cu suportul Oficiului ONU în RM. Revista poate fi găsită şi în format electronic pe site-urile MAEIE şi Oficiului ONU: www.mfa.gov.md şi www.un.md.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus