Trimite e-mail | Printeaza
Economie
13.03.2012

Ministerul Finanţelor: Guvernul limitează vânzările de carburanţi în regim duty free

Ministerul Finanţelor: Guvernul limitează vânzările de carburanţi în regim duty free

Ministerul Finanşelor a emis un comunicat prin care îşi exprimă dezacordul cu privire la articolele tendenţioase prin care se induce în eroare opinia publică, precum că „Guvernul dă undă verde benzinăriilor duty free”. Tezele şi concluziile expuse în aceste materiale sunt total eronate şi lipsite de argumente.

Ministerul Finanţelor informează că dreptul de comercializare a produselor în regim duty free este stabilit prin Regulamentul de aplicare a destinaţiilor vamale aprobat pe 2 noiembrie 2005 prin Hotărârea de Guvern 1140, p 363 din care reiese posibilitatea comercializării carburanţilor în calităţi nelimitate în regim duty free. Prin hotărârea din 27 octombrie 2010, nr 1007 Guvernul a limitat eventualele vânzările de carburanţi în regim duty free, stabilind limita în mărimea unui rezervor a mijlocului de transport care trece frontiera de stat.

Proiectul dat de Hotărâre de Guvern la etapa de elaborare a trecut toate procedurile de avizare şi coordonare cu autorităţile statului conform prevederilor legale, care au durat aproximativ 2 luni.

Ministerul Finanţelor reconfirmă poziţia Guvernului Republicii Moldova prin care promovează competiţia şi concurenţa loială în oricare domeniu şi nu va promova astfel de comerţ care ar putea limita libera concurenţă şi aduce prejudicii bugetului de stat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus