Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.02.2012

Societatea Germană pentru Cooperare Internaţională va acorda asistenţă metodologică şi tehnică Agenţiei Proprietăţii Publice

Societatea Germană pentru Cooperare Internaţională va acorda asistenţă metodologică şi tehnică Agenţiei Proprietăţii Publice

Potrivit Ministerului Economiei, societatea Germană pentru Cooperare Internaţională (GIZ) va acorda asistenţă metodologică şi tehnică Agenţiei Proprietăţii Publice (APP) din Republica Moldova. Agenţia va mai beneficia şi de servicii de consultanţă în domeniul privatizării şi dezvoltării parteneriatului public-privat (PPP), ca urmare a acordului de cooperare semnat între GIZ şi APP. Scopul acestui acord este de a implementa un proiect comun în domeniul privatizării şi PPP pentru anul 2012. De asemenea, în baza acordului vor fi întreprinse acţiuni de promovare a proiectelor PPP şi privatizare în scopul atragerii investiţiilor străine directe, acestea având ca finalitatea realizarea scopului major de modernizarea economiei Republicii Moldova.

De menţionat că pe parcursul a trei ani APP a beneficiat de asistenţă metodologică şi tehnică, servicii de consultanţă în domeniul privatizării şi dezvoltării PPP, precum şi programe de schimb de experienţă în aceste domenii oferite de GIZ.

Decizia continuării colaborării pentru anul 2012 în domeniul privatizării şi parteneriatelor public-private a fost luată în urma unei vizite oficiale a reprezentanţilor APP la Ministerul Federal de Finanţe a Germaniei din luna noiembrie 2011, de comun acord.
Conform noului acord semnat cu GIZ în luna februarie curent, APP va beneficia de : suport şi servicii de consultanţă în dezvoltarea Planului de privatizare 2012; consolidarea procesului de privatizare a întreprinderilor cu implicarea companiilor străine; suport acordat direcţiei de administrare a proprietăţii publice; continuarea dezvoltării actualelor proiecte de PPP; suportul dezvoltării şi implementării reţelei guvernamentale PPP; servicii de consultanţă pentru elaborarea documentelor şi procedurilor standard pentru asigurarea funcţionării PPP în Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus