Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.02.2012

CCCEC a arestat o grupare de falsificatori de carduri

CCCEC a arestat o grupare de falsificatori de carduri

Ofiţerii Centrului Anticorupţie, în colaborare cu Serviciul Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor şi Serviciul Secret al Departamentului Securitate Naţională a Statelor Unite ale Americii, în urma efectuării măsurilor operative de investigaţie, au reţinut doi bărbaţi, fiind bănuiţi de fabricarea şi punerea în circulaţie a cardurilor false.

La momentul reţinerii, asupra bănuiţilor au fost depistate carduri bancare false cu ajutorul cărora s-au efectuat achitări prin intermediul POS – terminalelor.

Ulterior, în cadrul percheziţiei la domiciliul unuia dintre bănuiţi au fost depistate dispozitive de înscriere şi citire a informaţiei bancare de pe carduri „card reader/writer”, carduri bancare contrafăcute, precum şi alte echipamente pentru fabricarea cardurilor bancare false.

De menţionat că, prin intermediul cardurilor bancare depistate au fost efectuate achitări la staţii peco, farmacii şi centre comerciale din municipiul Chişinău. Prejudiciul cauzat la moment se stabileşte.

Menţionăm că pe cazul dat CCCEC a fost pornit un dosar penalpentru fabricarea şi punerea în circulaţie a cardurilor false , iar bănuiţii sunt reţinuţi în izolatorul CCCEC pentru 72 de ore.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus