Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.01.2012

O delegaţie parlamentară va participa la ședința comisiei Adunării Parlamentare Euronest

O delegaţie parlamentară va participa la ședința comisiei Adunării Parlamentare Euronest

Delegaţia Parlamentului Republicii Moldova, condusă de Preşedintele Comisiei politică externă şi integrare europeană Igor Corman, va participa la reuniunea Comisiei pentru Afaceri Politice, Drepturile Omului și Democrație a Adunării Parlamentare Euronest, care se va desfăşura în perioada 30-31 ianuarie 2012, la Bruxelles. Din componenţa delegaţiei face parte și deputatul Boris Vieru.

În cadrul reuniunii vor fi abordate subiecte privind tendințele și provocările de democratizare în statele partenere ale Europei de Est și dezvoltarea politicilor Uniunii Europene în acest domeniu, problemele mass-media libere și independente din țările Parteneriatului Estic și UE, programul de lucru al Platformei 1 a Parteneriatului Estic pentru anii 2012-2013 ”Democrație, bună guvernare și stabilitate”, activitățile OSCE-ODIHR de observare a alegerilor în statele partenere ale Europei de Est pe parcursul anului 2012, procesul de pregătire a creării Fundației Europene pentru Democrație (EED).

Adunarea Parlamentară Euronest, constituită în septembrie 2009, reprezintă dimensiunea parlamentară a Parteneriatului Estic, politică lansată de Uniunea Europeană pentru a-şi apropia vecinii din est, cu scopul de a evita noi linii de separare şi de a sprijini, inclusiv prin resurse financiare, eforturile acestora pentru implementarea reformelor politice, economice şi sociale. Euronest este constituită din 120 de membri: 60 de membri din partea Parlamentului European şi câte 10 membri din partea partenerilor estici: Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan. Euronest este menită să stimuleze dialogul parlamentar multilateral şi schimburile între partenerii estici, între deputaţii din Parlamentul European şi colegii lor din ţările partenere din Est pe mai multe direcţii de interes comun: stabilitate, democraţie, armonizarea legislaţiei etc., anuntă Serviciul de presă al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus