Trimite e-mail | Printeaza
IT
10.01.2012

Samsung a lansat cel mai subţire notebook premium din lume

Samsung a lansat cel mai subţire notebook premium din lume

Samsung a lansat noul notebook Seria 9, cel mai subţire şi compact terminal premium de 15 inci din lume, în cadrul evenimentului International Consumer Electronics Show (CES) 2012 din Las Vegas.

Liderul global în industria de media digitale şi tehnologii convergente precizează că noul produs este personalizat pentru consumatorii care tind spre calitatea de top în ceea ce priveşte designul, în timp ce componentele foarte mici au fost ajustate pentru a putea să încapă în carcasa inovatoare.

Notebook-ul inovativ Seria 9 a avut nevoie de 33.000 de ore pentru crearea produsului de către designerii şi inginerii Samsung, dintre care 9.000 de ore au fost dedicate realizării de schiţe şi machete.

Printre componentele cheie ale terminalului se află panoul LCD, tastatura, placa de bază, cablurile, coolerul şi bateria. În plus, tehnologia Samsung MaxScreen a fost implementată pentru a minimaliza dimensiunea ramie, în timp ce ecranul a fost mărit cu până la un inci.

Samsung Notebook Seria 9 are 14,9 mm grosime şi 1,59 kg în greutate, fiind cu aproape 50% mai compact decât orice alt laptop existent de 15 inci existent pe piaţă, se precizează în comunicat. De asemenea, aparatul de 13 inci măsoară 12,9 mm şi cântăreşte 1,16 kg, cu 28% mai mic decât modelul anterior.

Carcasa notebookului este neagră (nuanţă Mineral Ash Black), cu laturi din aluminiu mat, aceasta fiind suflată cu nisip, fapt ce elimină urmele de degete pe suprafaţa aparatului.

Puterea şi performanţa sunt asigurate de a doua generaţie de procesoare IntelŽ Core™ i5/i7, memorie ram 4GB/8GB şi 128GB/256GB SSD.

Pentru a răspunde cererii de accesorii de lux, Samsung a decis colaborarea cu brandul italian de lux Valextra în vederea creării unei serviete de piele pentru notebook-uri şi o husă pentru noul laptop Seria 9, care vor fi expuse în cadrul CES 2012.

Samsung Electronics Co., Ltd. este lider mondial în industria semiconductorilor, a telecomunicaţiilor, a dispozitivelor media digitale şi a tehnologiilor de convergenţă digitală, cu vânzări consolidate de 135,8 miliarde dolari, în anul 2010.

Anul trecut, Samsung Electronics a fost desemnată cea mai sustenabilă companie de tehnologie din lume în cadrul 2011 Dow Jones Sustainability Index, informează Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus