Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.12.2011

Ambasadorii Comitetului Politic şi de Securitate al UE, în premieră, la Chişinău

La 12 decembrie 2011, Viceprim-ministrul, Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, a avut o întrevedere cu Ambasadorii Comitetului Politic şi de Securitate al UE (COPS). De remarcat că, vizita Ambasadorilor COPS reprezintă o premieră în istoria relaţiilor RM-UE. În acest sens, diplomaţii europeni au declarat că vizita dată reprezintă o mărturie a relaţiilor strânse între RM şi UE în domeniul politic şi aspectelor de securitate. 
    
Potrivit MAEIE, în cadrul discuţiilor, au fost abordate o serie de subiecte ce ţin de dialogul RM-UE. În particular, au fost trecute în revistă evoluţiile în cadrul dialogului privind liberalizarea regimului de vize. La fel, a fost subliniată importanţa lansării negocierilor pentru crearea Zonei de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător. De asemenea, dl Leancă a manifestat interesul Republicii Moldova de a coopera cu UE în cadrul Politicii Comune de Securitate şi Apărare.

Delegaţia UE a fost informată despre procesul de reforme din Moldova, inclusiv în domeniul justiţiei. Diplomaţii europeni s-au arătat interesaţi de a spori rolul UE în promovarea reformelor, relevând că Moldova a înregistrat progrese importante în această direcţie. Ambasadorii COPS au exprimat sprijin continuu pentru parcursul european al Republicii Moldova.

Un alt subiect al discuţiilor a fost procesul de soluţionare a conflictului transnistrean.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus