Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.12.2011

Deputaţi ai Parlamentului Republicii Moldova în vizită de studiu în Lituania

Deputaţi ai Parlamentului Republicii Moldova în vizită de studiu în Lituania

O delegaţie a Parlamentului Republicii Moldova  efectuează o vizită de studiu la Parlamentul Republicii Lituania în perioada 4-7 decembrie 2011. Vizita se încadrează în Programul de instruire parlamentară “Proceduri parlamentare şi integrarea europeană”, organizat de Seimas-ul Republicii Lituania, în cooperare cu Institutul Republican Internaţional din Vilnius.

La Vilnius deputaţii Parlamentului Republicii Moldova vor avea o serie de întrevederi cu vicepreședintele Seimas-ului lituanian, cu deputaţi din diferite fracţiuni ale Seimas-ului, reprezentanţi ai comitetelor de lucru, cu directorul departamentului politică europeană de vecinătate din cadrul Ministerului de Externe, vor efectua o vizită la Centrul European de Informații. În cadrul acestor întrevederi urmează a fi abordate aspecte ce vizează coordonarea politicilor interne, controlul parlamentar şi cooperarea cu guvernul, proceduri legislative şi implementarea legislaţiei, negocierile cu UE, armonizarea legislaţiei cu cea a UE etc.

Programul de instruire parlamentară “Proceduri parlamentare şi integrarea europeană” va fi moderat de către deputaţi lituanieni, funcţionari publici, precum şi de experţi în domeniul legal şi de integrare europeană. Proiectul are drept scop facilitarea transferului de experienţă şi practicilor de succes în domenii precum consolidarea activităţilor Parlamentului Republicii Moldova, eficientizarea capacităţii administrative şi legislative, promovarea cooperării interparlamentare în contextul procesului de integrare europeană.

În 2010, în Lituania a fost organizat primul ciclu de instruiri „Proceduri parlamentare şi integrarea europeană” pentru un grup de 12 deputaţi moldoveni, iar în aprilie și septembrie 2011 s-au desfăşurat cea de-a doua și cea de-a treia vizită de studiu la Seimas-ul Lituaniei.

Din delegaţie fac parte deputaţii Igor Corman, Alexandru Stoianoglo, Sergiu Sîrbu, Vadim Cojocaru, Galina Balmoș, Valeriu Munteanu, Iurie Bolboceanu, Vasilii Șova, Ivan Ionaș, Iurie Apostolachi, Andrei Vacarciuc și Oleg Bodrug, informează Serviciul de presă al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus