Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
29.11.2011

Directorul unei întreprinderi din Capitală s-ar putea alege cu amenzi şi confiscarea bijuteriilor în valoare de peste 4,5 milioane lei

Direcţia Investigare a Fraudelor a Departamentului Poliţie a MAI a expediat în instanţă pentru examinare două materiale ale proceselor verbale, întocmite pe numele directorului unei firme din Capitală, specializată în comercializarea bijuteriilor.

În urma unui şir de percheziţii, efectuate de angajaţii DIF în luna septembrie, au fost ridicate 2.243 de articole din aur, cu greutatea de 5,320 kilograme şi 2.714 articole din argint, cu greutatea de 12,648 kilograme. Valoare bijuteriilor a fost estimată la circa 6,2 milioane de lei.

Ofiţerii DIF au stabilit, în urma măsurilor de specialitate, că în timpul comercializării produselor, vânzătorii magazinelor respective întocmesc o fişă, denumită „Notă de plată”, unde sunt înscrise titlul bijuteriei, articolul, preţul, suma încasată şi data tranzacţiei. Apoi, primul exemplar este transmis cumpărătorului pentru confirmare, dar fără a elibera un bon fiscal.

Mai mult decât atât, factorii de decizie ai întreprinderii achiziţionau bijuterii din aur şi argint de la persoane fizice, fără a întocmi documente contabile primare. După aceasta, erau confecţionate alte bijuterii, dar fără aplicarea marcajului de stat la Camera de Stat pentru Supravegherea Marcării, de pe lângă Ministerul Finanţelor. Mai apoi, aceste articole din aur şi argint erau expuse spre vânzare în magazinele firmei.

În prezent, specialiştii Camerei de Stat pentru Supravegherea Marcării, de pe lângă MF au stabilit că din totalul bijuteriilor ridicate, 965 de poziţii de articole din aur şi argint (1.545 de articole) nu aveau marcaj de stat. Valoarea acestor produse a fost estimată la 2.096.056 lei. Tot aici s-a stabilit că alte 956 de poziţii de articole din aur (1.094 de articole), în valoare de 2.492.279 lei au fost recunoscute ca surplusuri de produse aflate în comercializare.
Astfel, din totalul obiectelor din aur şi argint, în valoare de 6,2 milioane lei sunt recunoscute ca corpuri delicte produse în valoare de 4.588.535 lei. În prezent, Inspectoratul Fiscal de Stat efecuează controlul fiscal al întreprinderii, în baza documentelor şi informaţiei electronice, ridicate în cadrul percheziţiilor.

În urma examinării actelor DIF, instanţa de judecată ar putea să confişte aceste bijuterii, aplicând şi două amenzi, de la 150 până la 500 unităţi convenţionale şi de la 10 până la 100 unităţi convenţionale, directorul întreprinderii, informează Serviciul de presă al Ministerului de Interne.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus