Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.11.2011

O femeie prin înşelăciune şi abuz de încredere a dobîndit de la 10 persoane aproximativ 5 mln lei

Procuratura capitalei învinuieşte o femeie de 37 de ani de comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari. Femeia este învinuită că, în perioada anilor 2008-2010, prin înşelăciune şi abuz de încredere a dobîndit de la 10 persoane aproximativ 5 mln lei, pe care i-a folosit în scopuri personale.

În fapt, învinuita, prezentîndu-se drept director al unui agent economic specializat în activitate imobiliară, sub pretextul efectuării unor tranzacţii cu imobilul în urma cărora vor avea împreună cu victimele profituri considerabile, a dobîndit ilicit de la 4 persoane peste 90 mii euro.

În alt caz, învinuita prin asigurări că deţine în proprietate privată 80 ari de teren plantat cu viţă de vie situate în intravilanul or.Durleşti, sub pretextul vînzării prin intermediul firmei sale a 70.1 ari, a primit de la un cetăţean 99 mii euro.

Este de menţionat că terenul cu viţă de vie nu-i aparţinea învinuitei, ultima avînd de la proprietari procură cu dreptul de a-l înstrăina. Ulterior, învinuita nu a menţionat tranzacţia în evidenţa contabilă a firmei.

Tot în 2009, femeia, sub pretextul efectuării unor tranzacţii cu imobilul, a cerut şi primit de la o persoană 6700 euro, iar pentru procurarea unor terenuri plantate cu viţă de vie a primit de la alte 2 victime 22 mii euro şi respectiv 65 mii euro.

Procurorii mai informează că, sub pretextul efectuării urgente a tranzacţiei de vînzare-cumpărare a două terenuri-grădină, care în realitate nu-i aparţineau şi nici nu era împuternicită de proprietari de a le vinde, învinuita a cerut şi primit de la un cetăţean  5335 euro, iar de la altul 6000 euro.

Potrivit actului de învinuire, femeia, sub pretextul legalizării construcţiilor neautorizate - casa particulară şi garaj din mun.Chişinău,  precum şi a terenului aferent acestor clădiri, a cerut şi primit de la un cetăţean 9865 lei.

Procurorii au expediat cauza penală în judecătoria sect.Buiucani pentru examinare în fond, anunţă serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus