Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.11.2011

Încă un dosar penal în cazul „Caravelei Culturii”

Secţia investigaţii financiar-economice a Procuraturii Generale a declanşat o cauză penală pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu de către persoane cu funcţii de răspundere din cadrul Ministerului Culturii în legătură cu finanţarea şi monitorizarea desfăşurării proiectului „Caravela Culturii”, soldată cu urmări grave.

În plus, la solicitarea procurorilor, Inspectoratul Fiscal Principal de Stat urmează să verifice legalitatea achitării impozitelor din onorariile încasate de către participanţii la proiect.

Amintim că la finele lunii trecute Procuratura Generală a pornit urmărirea penală pe faptul abuzului de serviciu comis de factori de decizie ai Asociaţiei obşteşti „EuroMoldovaArt” în legătură cu utilizarea mijloacelor bugetare alocate pentru susţinerea proiectului „Caravela Culturii”, în sumă de aproximativ 2 milioane de lei.

Ambele cauze penale au fost pornite în baza concluziilor rezultate din Raportului de audit al Curţii de Conturi din 21.01.2011, care a vizat performanţa utilizării mijloacelor bugetare alocate pentru susţinerea proiectului „Caravela Culturii” în anii 2005 – 2009.

Organizarea efectuării urmăririi penale pe aceste dosare a fost dispusă Procuraturii Anticorupţie, anunţă serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus