Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.11.2011

Eugen Carpov s-a intalnit astazi cu Vicepresedintele Senatului român

In cadrul intalnirii bilaterale, Vicepremierul Republicii Moldova a abordat tema stadiului negocierilor pentru solutionarea conflictului transnistrean si progresele inregistrate in ultima perioada. Cu aceasta ocazie, Eugen Karpov a anuntat ca procesul de negociere va reincepe prin reuniunea programata in 30 noiembrie - 1 decembrie 2011, la Vilnius. Vicepremierul Republicii Moldova a afirmat ca in urma dialogului, nu vor exista nici invinsi si nici invingatori.

Dialogul celor doi oficiali a reconfirmat determinarea Republicii Moldova de a continua demersurile de gasire a unei formule constitutionale clare care sa asigure atat respectarea suveranitatii si integritatii teritoriale cat si normele dreptului international.

Vicepresedintele Senatului, Cristian Diaconescu, a salutat initiativa de reluare a negocierilor si si-a manifestat speranta ca prin cooperare in formatul 5+2, unicul cadru de negociere, aceste diferende vor fi definitiv inchise. De asemenea, Cristian Diaconescu a dat asigurari Vicepremierului Eugen Karpov ca intrarea Romaniei in spatiul Schengen nu va presupune formalitati suplimentare pentru cetatenii Republicii Moldova care doresc sa calatoareasca in Romaniei, anunta un comunicat al Senatului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus