Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
18.11.2011

Parlamentul a ratificat astăzi, în şedinţă plenară, Acordul de înfiinţare a Academiei Internaţionale Anticorupţie

Gheorghe  Russu, vicedirector al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, a prezentat astăzi, 18 noiembrie, spre examinare Parlamentului proiectul de Lege pentru ratificarea Acordului de înfiinţare a Academiei Internaţionale Anticorupţie ca organizaţie internaţională, adoptat la Viena la 2 septembrie 2010 şi semnat de Republica Moldova la 21 decembrie 2010.

Noua instituţie a fost creată în vederea combaterii şi eliminării corupţiei atît la nivel naţional al fiecărei Părţi la Acord, cît şi la nivel global şi reprezintă rezultatul conlucrării dintre Biroul Naţiunilor Unite privind Combaterea Drogurilor şi Criminalităţii (UNODC) şi Republica Austria, sprijiniţi de Oficiul European Antifraudă (OLAF).

IACA îşi propune să reprezinte o sursă de educaţie inovatoare, de pregătire, instruire profesională, de stimulare a cooperării internaţionale în domeniul combaterii corupţiei şi va avea o contribuţie importantă la implementarea eficientă a Convenţiei ONU împotriva Corupţiei.

Potrivit CCCEC, semnarea Acordului de către Republica Moldova a fost determinată prioritar de realizarea atribuţiilor Centrului, stabilite în art. 5 al Legii cu privire la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, precum şi de aplicarea calitativă a prevederilor instrumentelor internaţionale în domeniul dat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus