Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
08.11.2011

PG, MAI şi SIS au documentat o filieră de pedofili

Secţia combatere trafic fiinţe umane a Procuraturii Generale în comun cu Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane al MAI şi Direcţia municipală Chişinău a Serviciului de Informaţii şi Securitate au documentat în intervalul mai – octombrie 2011 activitatea unei filiere de pedofili specializate în recrutarea şi exploatarea sexuală a minorilor din R. Moldova.

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, in cadrul investigaţiilor au fost identificaţi 4 pedofili, cetăţeni ai R. Moldova cu vîrstele cuprinse între 24 – 50 ani, care actualmente se află în stare de arest.

Este de menţionat faptul, că unul dintre presupuşii pedofili este fost angajat al Biroului de migraţie şi azil din cadrul MAI.
Pe numele acestora au fost pornite 3 cauze penale, conform prevederilor art 206, alin.(3) Cod penal – trafic de copii.
Aceştia sunt învinuiţi de procurori că ar fi recrutat minori de sex masculin cu vîrstele între 9 – 16 ani pentru a satisface poftele sexuale ale beneficiarilor.

Amintim, că pe parcursul anilor 2010-2011 au fost documentaţi şi reţinuţi 9 pedofili, printre care cetăţeni ai Italiei, Norvegiei şi Greciei.

În prezent un membru al filierei de origine greacă este anunţat în urmărire internaţională. Din datele procurorilor mai rezultă că în scopul promovării serviciilor de turism sexual, membrii grupării au creat în Internet o pagină-web, pe care au plasat profilurile unui grup de băieţi minori originari din R. Moldova.

Prin intermediul acestui site, persoanele cu orientare sexuală netradiţională selectau potenţialele victime (minori), apoi la sosirea în R. Moldova întreţineu relaţii sexuale cu aceştia, efectuînd şi diferite sesiuni foto-pornografice.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus