Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.10.2011

Vlad Filat i-a solicitat lui Putin un contract pe cinci ani pentru livrarea gazelor la preţ mai mic

Vlad Filat i-a solicitat lui Putin un contract pe cinci ani pentru livrarea gazelor la preţ mai mic

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere bilaterală cu Prim-ministrul Federaţiei Ruse, Vladimir Putin. Potrivit unui comunicat de presă al guvernului moldovean, cei doi oficiali au discutat chestiuni ce ţin de aprovizionarea Republicii Moldova cu gaze naturale, relaţiile comercial-economice, politica investiţională,  reglementarea diferendului transnistrean, cooperarea umanitară.

Referindu-se la problema livrării gazului natural rusesc în Republica Moldova, Vlad Filat a solicitat încheierea unui contract pentru un termen de cinci ani, care ar lua în calcul şi o posibilă diminuare a tarifului la acest produs energetic important. Premierul rus a spus că va transmite aceste solicitări responsabililor, care le vor examina şi vor lua deciziile de rigoare.     

De asemenea, Vlad Filat s-a referit şi la prezenţa vinurilor moldoveneşti pe piaţa rusă, solicitînd prelungirea licenţei Terminalului „Solnţevo” din Moscova, care expiră mîine. Prin intermediul acestui Terminal, dar şi prin intermediul Terminalului din Sankt-Pertersburg, vinurile moldoveneşti sînt importate în Rusia. Vladimir Putin a spus că va da indicaţiile de rigoare ca problema respectivă să fie soluţionată.

În alt context, cei doi Premieri au abordat problema politicii investiţionale, pledînd pentru intensificarea relaţiilor comercial-economice moldo-ruse.

Întrevederea a avut loc în cadrul Summit-ului şefilor de guverne a Comunităţii Statelor Independente(CSI), care se desfăşoară în oraşul Sankt-Petersburg (Rusia).

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus