Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.09.2011

Partidul Comuniştilor va cere la prima şedinţă a Parlamentului stabilirea datei alegerii preşedintelui şi demiterea mai multor oficiali

Partidul Comuniştilor va cere la prima şedinţă a Parlamentului stabilirea datei alegerii preşedintelui şi demiterea mai multor oficiali

Partidul Comuniştilor din R.Moldova este dispus să iniţieze un dialog cu formaţiunile politice democratice reprezentate în Parlament, doar dacă va fi stabilită data alegerii şefului statului, va fi constituită  imediat o comisie pentru desfăşurarea procedurii de alegere a preşedintelui R. Moldova și dacă vor fi demiși Procurorul General, directorul SIS, ministrul Apărării și cel al Afacerilor Interne. O declarație în acest sens a fost făcută marți, 27 septembrie, de PCRM.

În comunict se menţionează:

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova menționează, cu îngrijorare, încercările partidelor de la guvernare de a amîna pentru o perioadă nedeterminată problema soluționării constituționale a crizei politice din Republica Moldova, de a sabota alegerea șefului statului în Parlament și a de a declanșa epuizantele alegeri parlamentare anticipate.

La 24 septembrie 2011, PCRM a declarat public și foarte clar despre disponibilitatea inițierii unui dialog cu formațiunile politice reprezentate în Parlament, despre eventualele căi de depășire a situației create. În același timp, reiterăm că PCRM respinge orice tentativă de dialog cu unii sau alții reprezentanți ai așa numitei Alianțe pentru integrare europeană – o structură dubioasă și iresponsabilă care s-a discreditat  prin scandaluri de amploare și lipsă totală de unitate. Încercarea de a dialoga cu PCRM din perspectiva unor poziții sumbre și contradictorii ale Alianței, înseamnă de a pierde timpul în zădar și evitarea îndeplinirii acelei agende arzătoare de pe ordinea de zi.

În această situație, PCRM declară foarte clar despre inițiativa sa la primele ședințe plenare ale Parlamentului să ceară includerea în ordinea de zi a următoarelor chestiuni:

Prima: Cu privire la stabilirea datei alegerii șefului statului în Parlamentul Republicii Moldova

A doua: Cu privire la constituirea imediată a comisiei pentru desfășurarea procedurii de alegere a Președintelui Republicii Moldova.

A treia: Cu privire la demiterea imediată din funcțiile ocupate a Procurorului General; directorului Serviciului de Informație și Securitate; ministrului apărării; ministrului afacerilor interne – persoane care au devenit figuri implicate plenar într-o serie de scandaluri de amploare în  ultima perioadă.

Poziția noastră rămîne deschisă.
Disponibilitatea partidelor parlamentare de a susține această agendă va fi cea mai bună dovadă de cointeresare de a depăși criza politică în detrimentul unei campanii epuizante de imitare a unei diplomații interpartiinice.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus