Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.08.2011

Un angajat al SRL „MoldovaTransGaz” este bănuit de luare de mită

Potrivit CCCEC, șeful secţiei telecomunicaţii a SRL „MoldovaTransGaz", filiala Vulcăneşti, a fost reţinut sîmbătă 13 august de către ofiţerii anticorupţie ai Direcţiei generale teritoriale Sud. Acesta este bănuit că ar fi pretins de la un agent economic 3500 lei şi 700 metri de cablu electric (1m= 2 Euro) pentru a nu-l penaliza pentru o  pretinsă deteriorare de cablu subteran pe care ar fi comis-o respectivul agent. 

Potrivit declarantului, firma sa desfăşura lucrări de construcţie în satul Găvănoasa, raionul Cahul,  iar în cadrul săpăturilor ar fi dat de un cablu electric, montat cu scopul de a semnaliza orice intervenţie care ar putea leza conducta de gaze.

Deşi susţine că nu a afectat cablul, denunţătorul spune că a fost contactat de şeful secţiei telecomunicaţii a SRL „MoldovaTransGaz" care i-ar fi reproşat  că acesta l-a deteriorat şi că va fi supus unei amenzi în mărime de 30 000 lei. Însă pentru a soluţiona chestiunea pozitiv, reprezentantul „MoldovaTransGaz" i-ar fi cerut 3500 lei şi echivalentul cablului defectat - 700 metri.

Bănuitul a fost reţinut în flagrant delict în momentul în care a primit banii marcaţi „mită CCCEC".

Acesta este cercetat penal în cadrul unui dosar pentru „luare de mită", iar la moment se deţine în izolatorul de detenţie provizorie din Cahul.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o  amendă în mărime de la 20 000 la 60 000 lei sau închisoare de la 2 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus