Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
01.08.2011

Doi poliţişti bănuiţi de corupere pasivă

Potrivit CCCEC, doi inspectori ai Poliţiei criminale din cadrul Comisariatului de poliţie Botanica au fost reţinuţi sîmbătă de ofiţerii Centrului anticorupţie sub suspiciunea de corupere pasivă.

Cauza penală a fost pornită în baza unei plîngeri în care se reclama faptul că patru lucrători de poliţie extorcău de la un cetăţean 300 de euro pentru a nu-l atrage la răspundere penală pentru complicitate la furtul unui telefon mobil.

La 30 iulie, în cadrul unui complex de acţiuni operative de investigaţie şi de urmărire penală, au fost reţinuţi doi inspectori ai secţiei poliţie criminală a CPS Botanica, în timpul extorcării şi primirii a 300 euro marcaţi „mită CCCEC".

Ambii sunt reţinuţi pentru 72 de ore şi se deţin, în prezent, în izolatorul Centrului pentru combaterea crimelor economice şi corupţiei.

La moment ofiţerii de urmărire penală continuă investigaţiile în vederea identificării altor doi poliţişti care ar fi coparticipat la acţiunea de extorcare.

Notăm că, de la începutul anului CCCEC a reţinut 26 angajaţi ai MAI, suspectaţi de comiterea diferitor acte de corupţie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus